پادکست مزایای پرورش و نیز مصرف گوشت بوقلمون
شنوندگان و همراهان عزیز سلام صدای مارو می شنوید از گروه دامپزشکی ایران
در این پادکست قصد داریم در مورد مزایای پرورش و اهمیت گوشت بوقلمون با شما صحبت کنیم
سخن اول مربوط به کسانی است که قصد دارند یک کار درآمدزا و نیز ابتکاری را آغاز نمایند
در کشور ما مزارع پرورش بوقلمون محدود بوده و به نوعی یک کار جدید می باشد قطعاً شروع یک فرایند نو و ابتکاری به شرط آن که بین تولید و عرضه در بازار پیوند برقرار شود به شدت سودآور و درآمدزا خواهد بود
و پرورش دهندگان گرامی می بایست در وهله اول به فکر تبلیغات موثری نسبت به مصرف فراورده گوشتی این پرنده ارزشمند داشته باشند
چرا که در حال حاضر گوشت این پرنده در مجالس خاص و با ذائقه های خاص سرو میشود
و باید مصرف کنندگان از مزایای گوشت بوقلمون مطلع شوند که در ادامه به بعضی از این مزایا اشاره می نمایم
لازم به ذکر است پرورشبوقلمون برخلاف سایر ماکیان از حساسیت کمتری برخوردار بوده و طبیعتاً مقاومت نسبی آن نسبت به سایر گونه ها بیشتر می باشد بوقلمون در مقایسه با ماکیان گوشتی از رشد بسیار سریع تری برخوردار هستند و حتی سبکترین سویه های بوقلمون نیز در هنگام کشتار از وزنی حدود دو برابر وزن، سنگین ترین ماکیان برخوردار هستند
از دیگر مزایای گوشت این پرنده در مقایسه با سایر فراورده های گوشتی مشابه می توان به کاربرد بسیار کمتر ترکیبات آنتی بیوتیک در پرورش آن اشاره کرد
و ما توصیه میکنیم سرمایه گذاران عزیز، پرورش این گونه ارزشمند را چه به روش صنعتی و یا سنتی آغاز نمایند
بوقلمون به طور معمول دارای ۷۰ درصد گوشت سفید و۳۰ درصد گوشت قرمز است گوشت بوقلمون یک منبع غنی از پروتئین محسوب میشود
به طوری که در هر ۱۱۰ گرم گوشت بوقلمون حدود ۳۲ گرم پروتئین وجود دارد مصرف همین مقدار از گوشت بوقلمون ۶۵ درصد نیاز یک فرد به دریافت روزانه پروتئین را تامین مینماید
گوشت بوقلمون در مقایسه با سایر فرآوردهها از قبیل گوشت مرغ و نیز گاو از سطح چربی اشباع، کلسترول و چربی بین عضله ایی کمتری برخوردار می باشد که سبب اهمیت بیشتر این گوشت از سایر گوشت های قرمز می شود و بر اساس این ویژگی پزشکان و مشاوران تغذیه مصرف آن را برای بدنسازان و افرادی که دارای رژیم لاغری هستند به عنوان بهترین منبع تامین پروتئین توصیه می نمایند
گوشت این جاندار در کنار پروتئین منبعی برای تامین آهن ،روی، پتاسیم و فسفر به شمار میآید
همچنین غنی از نیاسین و ویتامین های آ، ب ۳ ،ب ۶ و ب ۱۲ می باشد
این ترکیبات ویتامینی در تولید انرژی و نیز پایداری سطح گلوکز خون نقش ایفا مینمایند
مصرف مداوم گوشت بوقلمون پایین آمدن سطح کلسترول و نیز پایدار نگاه داشتن سطوح انسولین خون را به دنبال دارد
گوشت این پرنده حاوی مقادیر زیادی اسید آمینه تریپتوفان می باشد که علاوه بر خاصیت ضد سرطانی خود باعث آرامش و نشاط نیز می شود گوشت بوقلمون یکی از منابع مهم سلنیوم است که در سوخت و ساز هورمون های تیروئیدی نقش ضروری دارد
مواردی که گفته شد تنها بخشی از فواید و مزایای این پرنده ارزشمند چه برای پرورش و نیز برای مصرف گوشت آن می باشد
و در پادکست های بعدی به فواید و مزایای بیشمار آن اشاره خواهیم کرد امیدواریم با تولید این پادکست به هدف خود که برقراری پیوند بین تولید و مصرف می باشد رسیده باشیم
از شما سپاسگزاریم که تا انتهای این پادکست مارو همراهی کردین.
نویسنده :محمد فرخنده اقبال
منابع:1کتاب بوقلمون دکتر اوستا صدر زاده
2Avian turkey breeder management guide
www.aviagenturkeys.com