مقالات وبسایت

پروپوزال؛ از صفر تا 99!!!

توی این متن، در مورد پروپوزال صحبت میکنیم؛ اینکه چی هست، چه اجزایی داره و چطوری باید نوشته بشه! ولی این متن فقط 99 درصد پروپوزال نویسی رو توضیح داده! اون 1 درصد طلایی رو چطوری میشه یادگرفت؟!

آخر همین متن بهت میگم!

عنوان تحقیق

اولین چیزی که باید برای کار پژوهشی خود در نظر بگیرید انتخاب یک عنوان مناسب است. زیرا عنوان قادر خواهد بود موضوع کلی پروپوزال شما را مشخص کند. بنابراین باید یک موضوع واقع‌بینانه و عملیاتی انتخاب کنید که هم در حوزه کاری شما باشد.
عنوان مقاله نباید خیلی کوتاه و یا خیلی طولانی باشد، بلکه عنوان انتخابی شما باید مختصر، جامع و غیرسوالی باشد.
می‌توانید جهت شروع عنوان واژه‌هایی از قبیل بررسی، مطالعه، ارائه الگو، تحلیلی بر، طراحی، تبیین و … را بیان کنید. عنوان پژوهش را به نحوی انتخاب کنید که ارزش تحقیق داشته و همچنین اینکه بتوانید درباره آن موضوع تحقیق کنید.
توجه داشته باشید که موضوع تحقیق باید جدید باشد و همچنین باید هدف تحقیق را نیز بیان کند.

بیان مسئله و اهمیت موضوع

پژوهشگر در این مرحله باید دلیل انجام تحقیق را به طور واضح و روشن نشان دهد.
بیان مسئله در واقع سؤالی است که ذهن پژوهشگر را به خود مشغول می‌کند و باعث می شود او به انجام این پژوهش بپردازد. همان‌طور که می دانید سؤال می‌تواند معضلی باشد که نیاز به برطرف شدن دارد.
پژوهشگر باید این سؤال را ریشه‌یابی کند، دلایل به وجود آمدن آن را مطرح کند تا بتواند راهکاری برای رفع آن ارائه دهد.
این بخش باید به نحوی نوشته شود که فردی که قرار است آن را بخواند بدون آنکه سؤالی برایش ایجاد شود، دلیل تحقیق را متوجه شود.
پژوهشگر باید با ارائه شواهد نشان دهد که مشکلی که درباره آن صحبت می‌کند وجود دارد و همچنین باید ابعاد مختلف آن را نیز بررسی کند.
در پایان این بخش بهتر است به محدوده زمانی و قلمرو زمانی تحقیق نیز اشاره کنید.

ابزار تحقیق

برای آنکه بتوانید تحقیقاتی در حوزه و یا رشته‌ی خاصی داشته باشید نیاز به ابزارهای خاصی دارید به عنوان مثال پرسش‌نامه تدوین شود یا آمارگرفته شود. بنابراین باید به این ابزارها در پروپوزال اشاره شود.
پیشینه تحقیق و مرور ادبیات
مطمئناً برای انجام پژوهش خود تحقیقات و مطالعاتی را پیش‌تر انجام داده‌اید و همچنین اسناد و مدارکی را که پیرامون موضوع انتخاب‌شده را بررسی نموده‌اید.
بنابراین باید هر آنچه از این تحقیقات که به دست آورده‌اید را در پیشینه تحقیق یا مرور ادبیات خود ذکر کنید. همچنین باید از مقالات و کتبی که از آن‌ها برای نوشتن پایان‌نامه یا رساله خود استفاده کرده‌اید را با جزییات کافی بیان کنید که دلیل کمک گرفتن از آن‌ها چه بوده است.
با این روش خواهید توانست از نقاط قوت و ضعف کارهای پیشین در پایان‌نامه خود استفاده کنید.

مراحل تحقیق

یکی از مهم‌ترین بخش‌های پروپوزال جایی است که نوع و مراحل انجام تحقیق را بیان می‌کنید.
کارها و تحقیقاتی که صورت گرفته و همچنین کارهایی که تصمیم به انجام آن‌ها را دارید در این بخش آورده می شود. با ارائه این بخش می‌توانید تحقیق منظم و بهتری را ارائه دهید.
در این بخش محقق باید تمامی مراحل انجام شده در تحقیق خود را به از جمله نحوه جمع‌آوری اطلاعات، نحوه انتخاب نمونه از جامعه آماری و ابزار تجزیه تحلیل داده‌ها و دیگر روش‌هایی که به آن‌ها در انجام این پروژه پرداخته است اشاره کند.

نتایج

در این بخش باید نتایجی که این تحقیق در بر خواهد داشت را به طور مختصر بیان کند که البته با انجام این کار اهمیت انجام پروژه را نشان می‌دهد.
در آخر نیز باید محدودیت‌های احتمالی موجود درباره این پژوهش را مطرح کنید. همچنین در این بخش می‌تواند فرضیات و پیشنهاداتی را بیان کند.
نوشتن پروپوزال نباید طولانی باشد، فونت سایز موردنیاز آن 12 است و معمولاً حداقل 5 صفحه و حداکثر 15 صفحه می باشدابزار گردآوری داده‌ ها

در برخی مواقع پژوهشگران برای به دست آوردن اطلاعات به مدارک و اسناد معتبر (کتب، منابع آماری و…) مراجعه می‌کنند که به این منابع دست دوم (Second-hand) می‌گویند و در برخی مواقع نیز به منابعی نیازمند هستند که در دسترس پژوهشگر نبوده و یا به روز نیست، که در این چنین مواقعی نیازمند به گردآوری اطلاعات از طریق میدانی (Survey) یعنی تهیه پرسشنامه، مصاحبه و مشاهده هستند.

تحقیقات علت و معلولی

در این نوع تحقیقات پژوهشگر با مطالعه شرایط قبلی تلاش می‌کند علل یا روابطی برای وقوع حوادث پیدا کند.

تحلیل محتوا

از این روش معمولاً برای سنجش تحلیل گفتار یا متن‌ها استفاده می شود، مانند روزنامه‌ها، مقایسه تحلیلی، مجلات، نوارها و …تحلیل محتوا در مطالب عامیانه، علمی (متون کلامی، مذهبی، ادبی و …) و تحلیل‌های کمی و ریاضی.

روش‌های تجزیه‌وتحلیل داده‌ها

روش‌های تجزیه‌وتحلیل داده‌ها دارای انواع متفاوتی مانند روش‌های تحلیل کیفی و کمی (آمار توصیفی و استنباطی) می باشد.

جامعه آماری و حجم نمونه

در این بخش جامعه آماری مورد نظر مشخص می شود، نحوه تعیین تعداد نمونه به طور واضح بیان می شود و همچنین به نحوه انتخاب نمونه‌ها از جامعه آماری نیز اشاره می شود.

ابزار تحلیل داده‌ها

برای بهتر تحلیل داده‌ها از ابزارهای کامپیوتری مانند Spss، Excel، GIS و … در تهیه جداول، فرآوری، تدوین نمودارها، استخراج و دسته‌بندی استفاده می شود.

گروه دامپزشکی ایران قراره 23 ام آبان یه کارگاه آنلاین در مورد پروپوزال نویسی برگزار کنه؛ برای اینکه خیلی اصولی تر و بهتر با نگارش پروپوزال آشنا بشی، همین حالا توی این کارگاه ثبت‌نام کن!!! راستی، این کارگاه رو تا تاریخ 15 ابان میتونی با 10 درصد تخفیف بخری!!!

https://irvmreg.ir/product/proposal-writing/

 

نویسنده :

گروه دامپزشکی ایران

تو هم میتونی مقاله خودت رو منتشر کنی !

با کلیک بر روی دکمه زیر تو هم میتونی مقاله خودت رو داخل وبسایت گروه دامپزشکی ارسال و پس از تایید، منتشر کنی !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تو هم میتونی مقاله خودت رو منتشر کنی !

با کلیک بر روی دکمه زیر تو هم میتونی مقاله خودت رو داخل وبسایت گروه دامپزشکی ارسال کنی و پس از تایید، منتشر کنی !

جستجو محصولات